Червоний Хрест відкриє в росії центр для українців, які тікають від окупантів РФ

11:20  |  25.03.2022
лавров і червоний хрест

Голова Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер звернувся до міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова в Москві.

“Я хотів би заручитися вашою підтримкою у тому, що стосується зміцнення логістичної структури в Росії, щоб покращувати нашу роботу на Донбасі та інших частинах України, які перебувають під контролем російських збройних сил. Для цього ми надіслали запит на відкриття відповідного офісу в Ростові-на-Дону”, – сказав Маурер, його цитують РБК та російське урядове інформагентство ТАСС.

Зазначимо, міжнародний комітет Червоного Хреста попросив російську владу дозволити їй відкрити офіс у Ростові-на-Дону, південному портовому місті, що межує з Україною.

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міноборони України, окупанти примусово переміщують українців з окупованих територій до РФ. Після проходження фільтраційних таборів їх відправляють працювати в економічно депресивні райони країни, зокрема в Сахалін.

Крім того, слід зауважити, що багато знаменитостей і відомі компанії жертвували гроші для допомоги Україні і передавали їх саме до міжнародного Червоного Хреста.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що МКЧХ забороняє використовувати свою емблему на українських автомобілях, які виконують гуманітарні місії.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: