9 травня путін може офіційно оголосити війну Україні

10:08  |  03.05.2022
путін

Президент російської федерації владімір путін замість так званої «спеціальної військової операції» 9 травня може оголосити війну Україні.

Джерело: CNN.

За інформацією видання, 9 травня (цей день в росії, відомий як день перемоги) путін, використовуючи пропаганду, захоче оголосити або про якесь військове досягнення в Україні, тобто перемогу, або ж про посилення ескалації бойових дій. Є версії, що він оголосить про два варіанти одразу. Оскільки путін не досяг військових успіхів, він намагатиметься хоча б якось виправити ситуацію.

Чиновники розглядають сценарій, за яким Путін офіційно оголошує війну Україні 9 травня. Нагадаємо, раніше міністр оборони Великобританії Бен Воллес припускав, що рф оголосить війну 1 травня.

Крім того, за іншими припущеннями, 9 травня росія може використати для оголошення анексії так званих невизнаних республік «ДНР» і «ЛНР». Також вона може повідомити про повний контроль над зруйнованим Маріуполем і анонсувати посилення наступу на Одесу.

Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер заявив, що США мають «достовірні» повідомлення розвідки про те, що росія спробує анексувати Луганськ і Донецьк «десь у середині травня». Є також ознаки того, що Росія може планувати проголосити «народну республіку» у місті Херсон.

Прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс заявив у понеділок, що є «поважні підстави вважати, що росіяни зроблять все можливе, щоб використати» 9 травня в цілях пропаганди.

«Ми бачили, як росіяни дійсно подвоюють свої пропагандистські зусилля, ймовірно, майже напевно, щоб відволіктися від своїх тактичних і стратегічних невдач на полі бою в Україні», — сказав Прайс на брифінгу в Держдепартаменті.

Прайс додав, що є «припущення про те, що росія може офіційно оголосити війну» 9 травня.

«Це було б великою іронією, якби Москва використала нагоду «дня перемоги» для оголошення війни. Це дозволило б РФ збільшити кількість призовників, чого вона не може зробити зараз. Таким чином вони (росіяни – ред.) показали б світові, що їхні військові зусилля провалюються, що вони заплутуються у своїй військовій кампанії та військових цілях».

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: