«Отелло/Україна/Facebook»

Автори: Павло Ар’є та Марина Смілянець, у виставі використані тексти Вільяма Шекспіра та Юрія Олеші, авторські історії акторів
Режисер: Стас Жирков, заслужений артист України
жанр: це зовсім не «Отелло»
тривалість: 100 хв.
обмеження за віком: 16
Актори: Богдан Буйлук, Володимир Ковбель, Дмитро Олійник, Орест Пастух, Владислав Писаренко, Андрій Поліщук, Антон Соловей

Всі ми знаємо, що після Вільяма Шекспіра не залишилося жодного авторського рукопису! Лише копії копій. Факти його біографії – скупі та суперечливі. Реальний Вільям Шекспір (або точніше Шакспер) зі Страдфорду-на-Ейвоні, пайщик лондонської акторської трупи, не мав освіти, у той час як п’єси Великого Барда містять найновіші відомості із сфер знань від історії та філософії до мореплавства та картографії, а словниковий запас складає близько 12 тисячі слів – це рекорд серед усіх геніїв літератури!

Не дивно, що сторіччями тривають пошуки реального Вільяма Шекспіра. Хтось вважає, що ним був драматург Крістофер Марло, хтось переконує – це не могла бути одна людина! Є версії колективного авторства: група літераторів на чолі із філософом Френсісом Беконом або графське подружжя – Роджер та Єлизавета Ретленд.

На щастя, наприкінці 2018 року британські вчені достеменно встановили, що під псевдонімом «Вільям Шекспір» працювали драматурги Павло Ар’є та Марина Смілянець, актори театру «Золоті ворота» та режисер Стас Жирков. Ця версія вам здається малоймовірною? Гаразд, сподіваємось, у вас є докази, аби її спростувати. Тому що у нас є вистава «Отелло/Україна/Facebook», яка безапеляційно доводить саме це.

Зрештою, є щось правдою чи вигадкою – це питання нашої віри, а не фактів, документів чи речових доказів. Якщо ви вірите в чупакабру чи Святого Миколая, у справедливі вибори чи Гаррі Поттера, отже вони існують. У паралельному всесвіті. Наприклад, у Фейсбуці. Чи іншій соціальній мережі.

Раздел Афиша Харькова представляет вашему вниманию «Отелло/Україна/Facebook», смотрите также:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: