Падіння росії: молоко в бідонах, битви за цукор і Чебурнет

09:00  |  02.04.2022
росія

РФ зараз впевнено котиться вниз, адже світ накладає на неї численні санкції, а росіяни почали відчувати себе небажаними гостями навіть в Туреччині та Грузії. Попри те, цей народ досі вірить в свою величність та прагне до імперіалізму. Одначе, якщо поглянути на ситуацію всередині країни — стає дуже весело від безпорадності росіян. Сьогодні читаємо разом про хроніки падіння великої держави.

Інстаграм = Россграм

11 березня генпрокуратура РФ попросила обмежити доступ до Instagram та звернулася до суду, аби визнати Meta екстремістською організацією. Уряд росії не влаштовував той факт, що в мережі Instagram висвітлювали справжні новини стосовно війни в Україні, яку розгорнула росія, назвавши це так званою “спецоперацією”. Чрез декілька годин після звернення «Роскомнадзор» заявив, що заблокує Instagram.

Нагадаємо, що за допомогою цієї мережі російські блогери та “лідери думок” заробляли мільйони рублів, втім, дізнавшись про закриття соцмережі, вони нічого не зробили. Хоча деякі спроби протесту все ж були — так певні особи здійснювали шаманські практики, щоб повернути Instagram, та завантажували VPN. Громадяни рф плакали та нарікали на важку долю — були й такі, що звинувачували керівництво Instagram в блокуванні, адже щиро не розуміли, що заборона пішла від їхнього уряду.

Все ж, довго журитися про відсутність мережі росіянам не довелося — плачі та публічні істерики змусили уряд РФ створити власну мережу, так званий “Россграм”, логотип якого успішно скопіювали в Instagram, бо авторське право у росії не має жодного значення. “Россграм” вже зарекомендував себе як невдалий стартап — спочатку не запустився в названі дати, а потім виявилось, що доступ до нього матимуть насамперед пропагандистські джерела. Можливо, мине час, і Instagram знову з’явиться в РФ на легальних підставах, втім це лише питання часу, коли його знову заблокують.

Читайте також: Кіберфронт — чому не всі чоловіки корисні на фронті

Молоко в бідонах

Гасло “Колись було краще” ідеально описує сучасний стан росії, адже в те “колись” зараз впевнено рухається вся РФ. Компанії, які виготовляють пластикову та паперову тару для соків і молочних продуктів, Elopak і Stora Enso, відмовилися працювати в росії через війну з Україною. Тож, в росії вже почали відчувати нестачу матеріалів, але уряд вже подбав про свої громадян. Так, депутати Дерджуми запропонували розливати молоко в бідони, а це означає, що незабаром ми зможемо бачити не тільки битви за цукор, але й за склянку молока.

Смертна кара

Експрем’єр, заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв в інтерв’ю пропагандистському виданню РИА Новости заявив, що в РФ може бути повернута смертна кара за умови, що “в суспільстві щось зміниться”. Очевидно, така провокаційна заява мала обурити Захід та звернути увагу на права людини. Втім, будьмо чесними, слова “росія” і “права людини” не варто вживати в одному реченні, адже вони несумісні. Інформація про відновлення смертної кари мала б зацікавити і росіян, але поки у них є більші проблеми, наприклад відсутність цукру.

Читайте також: Топ-8 пам’яток культури, які пошкодили російські окупанти

Битви за цукор

На знімку можна побачити те, за що б’ються в росії. Цукор став головною темою дня — чомусь саме за нього влаштовують російські бабусі влаштовують справжні битви. Білети на ці шоу поки придбати не можна, але якщо бажаєте глянути на відчайдушну боротьбу — переходьте за посиланням. Ажіотаж також викликають засоби жіночої гігієни та базові продукти. Лихі 90-ті для росії повертаються.

Читайте також: Мистецтво у війні: вірші про Україну

Чебурнет замість Інтернету

Чебурнет — це прізвисько російського Інтернету. Назва «чебурнет» виникла після того, як у 2014 році сенатор, член Ради Федерації від Липецької області Максим Кавджарадзе запропонував створити в росії “незалежну” внутрішньоросійську мережу, яку він запропонував назвати ім’ям персонажа радянського мультфільму — «Чебурашка».

До слова, схожий винахід є в Північній Кореї — тій самій, де прославляють Кім Чен Ина і його скачки на коні. У сучасних реаліях росії Чебурнет як ніколи стає ближчим. Незалежні медіа в РФ блокують, забороняють соцмережі, тож цілком можливо, що незабаром росіяни зможуть оцінити всі переваги Чебурнету. Між іншим, там можна буде знайти рецепти олів’є та відео з путіним на ведмеді.

Падіння рубля

Ніщо не падало так гучно, як російський рубль після санкцій. Росіяни почали масово міняти рублі на валюту, втім навіть це не допомогло, бо уряд заборонив вивозити з країни гроші. На додаток, у РФ піднялися ціни на продукти та техніку.

Одначе й це не змусило росіян запідозрити щось неладне, тому вони мовчки купують батони, гребуть цукор пачками та купують останні рулони туалетного паперу. Більш кмітливі громадяни РФ закупилися наперед дефіцитними товарами і тепер радо перепродають їх на Avito, завищуючи ціну в 5-10 разів, адже “русские своих не бросают”.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: