Паша Лі: митець, який загинув у бою за Ірпінь

17:00  |  24.09.2022

У війні з росією гине багато талановитих українців. Війна забирає у нас поетів, акторів, музикантів та багато інших діячів культури. І на жаль, Паша Лі також потрапив у список митців, яких вбила росія.

Паша Лі прожив всього 33 роки, але його життя пройшло не дарма. Розповідаємо про те, хто це такий, і чим він запам'ятався українцям.

Чим відомий Паша Лі

Паша Лі – це український актор театру, кіно і дубляжа. Він народився в Євпаторії, але значну частину життя провів у Києві. Тут він грав у театрі та брав участь у різноманітних кінопроектах. Крім того, він займався дубляжем.

Батьки хотіли назвати сина Робертом, але оскільки він народився напередодні свята Петра і Павла, то отримав ім'я Павло. Хлопчика з раннього дитинства цікавили різні творчі події. На це звернули увагу його батьки, тож з самого дитинства Паша Лі був зайнятий творчістю.

Павел завжди стверджував, що театр – це своєрідна втеча від сірої повсякденності. Тож він віддавав актроству майже весь свій час. Його зусилля не були марними, оскільки коли хлопець був підлітком, його помітив відомий театральний колектив з Києва. Саме так хлопець опинився у столиці, де провів решту свого життя.

Широку популярність актор отримав завдяки участі у проекті «Фабрика зірок». Навіть не дивлячись на те, що він не переміг, його талант помітив продюсер Константін Меладзе. Крім того, на нього також звернула увагу Анастасія Приходько.

Читайте також: «За що ти, Каїн, Авеля вбиваєш?»: біблійний аналог російсько-української війни

Творча діяльність Павла Лі

Паша Лі і Приходько

Паша Лі і Анастасія Приходько

Перший творчій успіх прийшов до Павла в 2004 році. Тоді він вже був студентом-першокурсником. Паша отримав роль в українському триллері «Штольня», де зіграв студента Дена – хлопця, у якого заможні батьки й який цим користується у своїх цілях. Для Павла ця роль була дуже цікава, оскільки Ден – це була повна протилежність його самого.

В 2007 році Паша активно знімався в рекламах та підпрацьовував танцором в нічному клубі. Пізніще, в 2009 році він взяв участь у «Фабриці зірок – 3». І саме цей проект кардинально змінив його життя. Він став першим продюсерським проектом Анастасії Приходько, яка зробила усе, щоб допомогти хлопцеві стати популярним. Тим не менш, співпраця тривала недовго.

Крім того, Паша Лі знявся у таких фільмах як «Тіні незабутих предків», «#SELFIEPARTY», «Специ» та «Зустріч однокласників». А останнім його кінопроектом став фільм Ахтема Сеітаблаєва «Мирний 21». Його презентували у Каннах в травні 2022 року.

Окрім кінематографу, Паша Лі також займався і театральною діяльністю. Він грав у києвському театрі «Колесо» з 2007 року. Загалом, Паша дуже любив творчий процес. В одному з інтерв'ю він навіть заявив:

Люблю всю цю мішуру на майданчику, коли виставляється світло, художники тончать кадр, гримери правки по гриму, кейтеринг з кавою, всі бігають спантеличені, режисер голосно командує, звук, камера розгін, ACTION! А ти сидиш тихенько, готуєшся почати і коли всі замовкають — настає твій час, ЖИВИ!

Ще, Паша Лі активно займався дубляжем. Його голосом говорять Фродо Беггінс з «Гоббіта», персонажі фільмів «Кінґсмен», «Тенет», «Народження Зірки», «Воно», «Дюнкерк». Паша Лі навіть викладав мистецтво дубляжа у  FILM.UA Group. Там він працював з 2013 року.

Читайте також: Приватні бомбосховища: як в Україні розвивається тенденція на бетонні укриття

Кар'єра на телебаченні

Пашу Лі також можна було часто побачити на телебаченні. Зокрема, у 2014 році він брав участь у кастингу «Х-фактора», де виконав свою версію пісні «Too Close» співака Alex Clare. Навіть не дивлячись на те, що Ігор Кондратюк нещадно розкритикував його виступ, Паша Лі деякий час побув у тренувальних таборах. Втім, до прямих ефірів він так і не дійшов.

У 2016 році Паша Лі знявся у кліпі Pianoбой «Родимки», де виконав роль прибульця. На думку режисера, саме такою може бути людина, яка кохає та яку кохають.

У 2022 році актор зрозумів, що хоче спробувати себе на телебаченні. Оскільки, як він писав у своїх соціальних мережах, ніколи не пізно почати нове. Він влаштувався працювати на телеканал «ДІМ», де був ведучим розважального шоу «День Вдома». Паша Лі пропрацював там трохи менше місяця – з 31 січня до 22 лютого. Саме 22 лютого вийшов останній ефір програми за участю Паші Лі.

Читайте також: Топ-10 українських фільмів про війну на Донбасі

Волонтерство в Ірпіні та смерть

паша лі

Паша Лі, останній пост

Як тільки почалася повномашстабна війна, Паша Лі одразу  став волонтером в Ірпіні та допомагав людям з евакуацією. Його завданням було налагодити цей процес. Крім того, Паша координував збір гуманітарної допомоги.

Ще, Паша Лі виготовляв карти для військових, які базувалися в Ірпіні або прямували до нього. В той час зробити це в Ірпіні було дуже важко.

Останній свій пост він опублікував 4 березня:

За останні 48 годин є можливість сісти та світлину кинути про те, як нас бомблять, а ми посміхаємося, тому що впораємось, і все буде Україна. Ми працюємо! – написав актор.

Паша Лі загинув 6 березня 2022 року. В той день він вкотре допомагав евакуювати мирних жителів Ірпеня та потрапив під російський обстріл. Він їхав у цивільній машині, разом з іншими волонтерами. Його тіло було знайдено 13 березня. У актора було багато планів на життя, але все зруйнувала війна.

Тетяна Шарапова

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: