Наведення для туриста: де загадати бажання у Києві

17:27  |  28.09.2024
де загадати бажання у Києві

Звісно, кожен із нас не проти, щоб наші мрії та сподівання вирішувались за долею фатуму чи волею щасливого випадку. І це цілком реально побачити в Києві, адже в столиці є чимало місць, де можна загадати бажання і воно обов’язково стане реальністю.

Фонтан бажань

Звісно, першим в нашій підбірці буде фонтан бажань. Складається фонтан із чаш покритих золотом і на них зображена богиня Ніка. Кількість чаш 21. Вода тече у кожну чашу із голови грифона. Для виконання бажання потрібно просто кинути монетку в одну із чаш. Знаходиться він на стіні готелю Intercontinental.

Лев на Михайлівській

На Михайлівській площі у сквері є пам’ятник — лев’ячий фонтан. Місце дуже атмосферне та цікаве, і воночас – з магічною енергетикою.

Кажуть, що для того, щоб левфонтан виконав бажання, треба сісти на нього верхи і взятися за його бронзові вуха. Врахуйте, що лев вважається символом сили та мудрості. Тому обов’язково загадуйте бажання, яке має бути пов’язане із цими якостями. Кажуть, що таке бажання обов’язково має здійснитись. Вважають, що людина має просити про рішучість та сміливість. Також лев може допомогти знайти щастя, для цього йому треба почухати за вухом та попросити про це.

Пам’ятник жабі

Ця пам’ятка Жабі третя в Україні. Перші два були встановлені у Дубно та Бердянську. З’явилася київська Жаба у 2010 році біля Музею води, її автором став Олег Пінчук, який вирішив зробити городянам подарунок. Колись давно, у 80-х, на цьому місці була дуже популярна дискотека на відкритому майданчику, який називався «Жаба».

Власне, на честь її і було обрано саме цей символ. Ця Жаба важить шість тонн і має секрет: усередині її знаходиться ківш, у який падають усі монетки, які туристи до нього кидають. І кажуть, що якось цей ківш переповниться і все багатство висиплеться щасливчику під ноги. Але можна, не чекаючи цього, кинути в жабу гроші. Крім матеріальних благ такий «хабар» допоможе у ваших починаннях.

Дерево бажань

Там же біля Музею води у Хрещатом парку відносно нещодавно встановили спеціальне «бажальне» дерево з металу заввишки 4,5 метри. Висять на ньому молодильні яблука. А внизу написано спеціальну інструкцію для всіх бажаючих. Для багатства треба потерти курочку, для сімейного благополуччя — кинути монетку в гніздо, помацати курячі яйця — до потомства, потерти яблука — до омолодження, потриматися за коріння — побажати здоров’я батькам, і для виконання мрії слід кинути записку в дупло.

Пам’ятник Проні та Голохвастову

Крім того, що всі весільні процесії незмінно фотографуються біля скульптури у всіх немислимих позах, кожен вважає своїм обов’язком потерти заповітні місця улюблених кіногероїв.
Ті, хто хоче знайти сімейне щастя, повинні потерти перстень на правому мізинці Проні, а тим, хто ще не знайшов свою другу половинку, варто приділити увагу бронзовому жуку на фраку Голохвастова, трохи нижче за поперек. Чоловіки, які бажають вдало одружитися, вважають за краще потриматися за груди Проні.

Також, за повір’ям, відомі герої з художньої стрічки приносять сімейне щастя та удачу. Пам’ятник обов’язковий до відвідування, адже місце має таку сильну позитивну енергетику. Крім того, поряд розташована знаменита Андріївська церква, яку обов’язково треба відвідати.

Пам’ятник Городецькому

У центрі столиці, за столиком із чашкою у руці, можна побачити пам’ятник столичному архітектору — Владиславу Городецькому. Для того, щоб знаменитий зодчий не сидів на самоті, поруч із ним стоїть вільний стілець. Ви можете поряд присісти та насолодитися ароматним напоєм у компанії відомого архітектора. Розкажіть йому про свої творчі плани та мрії.

За повір’ям це місце – чарівне. Воно просякнуте незвичайною атмосферою. Якщо доторкнутися до пам’ятника і попросити його виконати бажання, то вони обов’язково здійсняться. Найкраще просити Городецького про придбання нерухомості. Багато киян часто просять архітектора про будинок, покупку квартири та її благоустрій. Їхні бажання збуваються. Однак не варто чекати, що це станеться одразу.

Пам’ятник Коту на Золотих воротах

У 1990-х роках у хазяйки ресторану «Пантагрюель», що знаходиться якраз навпроти пам’ятника, що нині стоїть, з’явилася думка завести при закладі кота, який мав стати його своєрідною «фішкою». Так у закладі став жити великий, сірий кіт перської породи на прізвисько Пантелеймон. Він був улюбленцем відвідувачів закладу, і всі працівники ресторану звісно теж дуже добре ставилися до нього. Кіт завжди особисто переконувався, що всім гостям добре відпочивати та їх задовольняє обслуговування ресторану.

Багато хто вважав, що якщо коту розповісти про свої проблеми, їх просто не стане. Проте кіт загинув під час пожежі у ресторані. Він задихнувся від диму. Після цього постійні відвідувачі почали перераховувати гроші на ремонт та відновлення ресторану. За ці гроші було вирішено встановити пам’ятник і загиблому коту. Це стало нагадуванням про те, яким кіт був чарівною твариною і дарував радість оточуючим.

Тому існує повір’я, що треба покласти монетку на щастя, просити кота можна все, що захочете, головне, щоб бажання йшло від серця. Для цього потрібно потерти вуха, хвіст і ніс. Чарівна скульптура, за міською легендою, має виконати найпотаємніше бажання. Також котик додає доброти у життя.

Старовинна липа

На Старокиївській горі біля фундаменту Десятинної церкви знаходиться давня липа. Ще одне популярне місце для загадування бажань. Липа була посаджена Петром Могилою. Висота липи – 15 метрів, а ширина – 3 метри. Вік липи вже близько 400 років. За київськими повір’ями липа виконує найзаповітніші бажання. Раніше для того, щоби бажання збулося, на дереві зав’язували стрічки. Потім дерево обнесли огорожею. Є традиція — щоб бажання збулося, потрібно обійти дерево проти годинникової стрілки.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: