Інтернаціональний легіон: що ми про нього знаємо і хто в ньому служить?

16:20  |  18.10.2022
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/International_Legion_of_Territorial_Defense_of_Ukraine_emblem.svg_.png

Будь-яка людина, яка може співвіднести розміри України та росії, і порахувати що 40 мільйонів — це набагато менше ніж 140 мільйонів, розуміє в якому невигідному положенні знаходиться Україна. Саме тому президент нашої країни — Володимир Зеленський пустив клич по всьому світу про те, що якщо є небайдужі люди, які з будь-яких причин мають бажання взяти участь у цій війні на боці України та мають досвід участі у бойових діях, можуть стати частиною українського Інтернаціонального легіону. І такі люди знайшлись, вони зараз виборюють свободу українського народу поряд з нашими воїнами на полі бою.

Історія заснування

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/International_Legion_of_Territorial_Defense_of_Ukraine_emblem.svg_.png

Легіон був створений на 3-й день після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну — 27 лютого 2022 року. Про це в своєму твіттері оголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Легіон був створений через величезну кількість запитів від громадян інших країн, які мають українське коріння і навіть від тих, які взагалі не мають ніякого відношення до України, але з політичних, чи особистих причин хотіли взяти участь у бойових діях на боці ЗСУ.

Легіон входить у склад ЗСУ, як добровольче формування. Щоб бути у складі легіону потрібно отримати дозвіл від країни, громадянином якої є особа, яка має бажання воювати на боці України.

На боці України воюють громадяни близько 55 країн світу. У цій статті ми розкажемо лише про деякі з них. Бійців в батальйоні близько 20 тис.

Бразилія

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/20221018_160527.jpg

В лавах Іноземного легіону воює близько 100 громадян Бразилії. Деякі з них віддали свої життя захищаючі територіальну цілісність України на Харківському напрямку. Деяка інформація про полеглих.

Таліта ду Валле і Дуглас Буріго

39 -літня модель та борчиня за права людини, і по сумісництву снайпер приїхала в Україну, щоб воювати у складі Інтернаціонального легіону разом зі своїм  40-ка річним напарником, в минулому військовослужбовцем.

Вони провели на фронті майже місяць (померли 30 червня), коли їхні життя обірвала російська ракета. Під час обстрілу обидва знаходились у бомбосховищі, коли в нього поцілила ракета. Після цього почалась пожежа.

Особливих подробить обставин їх смерті не повідомляють, однак судячи з усього під час нальоту Таліта особливих травм не отримала, але жінка почала задихатись від диму, а її напарник отримав травми не сумісні із життям, однак перед смертю все ж намагався їй допомогти.

Про Таліту відомо також, що вона раніше воювала в Іраку проти ІГІЛ та брала участь в гуманітарних місіях по всьому світу.

Франція

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/adriyen-768x1024-1.jpg

Керівництво Франції не радить своїм громадянам брати участь у війні в Україні через очевидну небезпеку, але і ніяких мір, які б перешкоджали їм записуватись в український добровольчий легіон не проводить.

Що не менш важливо, українців, які знаходяться у складі Французького іноземного легіону, аналог Інтернаціонального легіону України, відпустили додому в повному бойовому екіпіруванні.

Адрієн Дюге-Лейюдек

Хлопцю було всього 20 років і він був одним із перших, хто приїхав воювати за Україну — 1 березня. Це другий француз, який загинув у цій війні.

Відомо, що він збирався їхати на війну зі своїм 19-літнім братом Шарлем, і рішення воювати за Україну прийняв за лічені хвилини. За словами його брата, він боровся за український народ, який зазнав несправедливості і за європейські цінності, про які до речі так часто говорить дуже стурбована та занепокоєна Європа. Батьки пишаються сином, але його смерть назавжди залишиться тою раною, яка ніколи не загоїться.

25 червня хлопець помер під час артилерійського нальоту на Харківському напрямку. Подробиць не повідомляють з міркувань безпеки.

Ізраїль

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/82_main-v1646425482.jpg

Ізраїлька армія — одна з найбільш боєздатних та найкраще підготованих армій світу. Чого тільки вартує ізраїльська розвідка Моссад. Країна, яка перманентно, роками знаходиться у стані війни і зазнає постійних обстрілів. Здавалось би, саме Ізраїль має зрозуміти Україну як найкраще, адже наші ситуації мають багато схожого, хоч і багато різного.

Однак, навіть якщо керівництво Ізраїлю притримується більш-менш нейтральної позиції щодо війни в Україні, це ще не означає, що ветерани ізраїльського спецназу та Збройних сил Ізраїлю притримуються такої ж думки. 4 березня вони прибули в Україну, щоб взяти участь у російсько-українській війні у складі Інтернаціонального легіону.

Південна Корея

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/Li-Gyn.jpg

Південна Корея є одною з тих країн, яка не виказує особливого бажання відпускати своє чоловіче населення, особливо віком до 25 років (призивний вік) на війну в Україні. Наша країна все ще залишається в Південній Кореї у списку країн, відвідування яких заборонено, і карається або штрафом у розмірі 8150 доларів або ув’язненням строком на рік.

Перш за все, Південнокорейське Міністерство оборони нагадує своїм громадянам про те, що захист своєї країни стоїть на першому місці і вступ до лав Інтернаціонального легіону у складі ЗСУ без попереднього дозволу карається законом строком до 3 років. Проте є південнокорейські бійці, які все ж порушують заборони своєї країни.

Одним із таких добровольців став колишній спецназівець та за сумісництвом популярний блогер Кен Рі. Він каже, що готовий понести відповідальність за свої дії після повернення додому. Кен Рі захищає Україну у складі Інтернаціонального легіону ТРО.

Читайте також: Наймолодше збройне формування ЗСУ з безпрецедентним бойовим досвідом — Сили територіальної оборони (ТрО)

Італія

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/b5b06bf-shevron.jpg

Політика Італії, щодо вступу своїх громадян на службу у збройні формування інших країн світу досить сувора та однозначна. Однак, заклик нашого президента вступати в Інтернаціональний легіон викликала у італійців неабиякий резонанс.

На сьогодні вже є один випадок кримінального провадження відкритого у Генуї щодо одного 19-літнього італійця, який служить в Інтернаціональному легіоні. До цього були випадки кримінальних проваджень щодо тих італійців, які вели службу у лавах бойовиків на Донбасі.

Схоже, що війна в Україні з будь-якого боку дуже цікава італійцям, однак для уряду Італії, і ті, і інші вважаються правопорушниками, і повинні понести відповідальність.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: