У Києві відкрили головний корпус Музею війни

14:13  |  20.10.2023
У Києві відкрили головний корпус Музею війни

Фото: ukrinform.ua

У столиці, 20 жовтня, відбулось відкриття головного корпусу Музею війни та всієї території Меморіального комплексу.

Джерело: «Укрінформ»

Відвідувачі Музею зможуть наблизитися до оновленого монумента «Батьківщина-мати» і роздивитися встановлений на щиті Тризуб.

Зважаючи на те, що значна частина колекції Музею евакуйована та досі зберігається у сховищах, музейники використали доступні виставкові площі для створення актуальних виставок.

На вході у головний корпус відвідувачів зустрічатиме синьо-жовтий прапор — перший експонат, який потрапив до музею під час повномасштабного вторгнення 5 березня 2022 року.

Це прапор, який висів на території Меморіального комплексу і став очевидцем оборони Києва та України.

Також у залі висить найдовший прапор України — довжиною 1 км 59 м, який внесений до Книги рекордів Гіннеса.

Крім того, гостям буде представлено радянський герб, знятий зі щита скульптури “Батьківщина-мати”.

Для відвідувачів буде доступна виставка “Загроза з неба” – проєкт-застереження про небезпеку, яку несуть українцям ворожі безпілотники. На виставці представлено безпілотні літальні апарати різних типів, які використовують російські агресори для розвідки та ураження наземних цілей;

Окрім цього, гості музею зможуть переглянути проєкт “Наша скарбниця”. Він висвітлює загальнонаціональні соціальні ініціативи та благодійні акції, ініційовані й утілені Державною казначейською службою України.

В експозиції представлено унікальні експонати, один із них – найдовший прапор України, який 22 січня 2018 р., в День Соборності України, був розгорнутий у Києві на вулиці Хрещатик.

Також відвідувачі зможуть побачити виставку робіт вуличного художника з Франції Крістіана Ґемі, відомого як С215, під назвою «Guerre en Ukraine» («Війна в Україні», фр.). На ній представлено найновіші роботи митця, що побачили світ в Україні під час широкомасштабної війни.

“Музей фактично не припинив свою роботу з початку воєнних дій. Забезпечив функціонування інших музейних приміщень, інших залів. Сьогодні ми можемо говорити про те, що відкрився для відвідування основний корпус меморіалу, відкрилася територія, яка була трохи обмежена для загального доступу. Таким чином музей має можливість здійснити всю ту велику роботу, яка покладається на нього, як на інституцію збереження і пропаганди української ідеї. Ніколи не буває зайвим нагадувати про сумну буденність сьогодення і необхідність внутрішньої мобілізації і сприянню нашим Збройним силам”, — сказав виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: