У Києві шахраї незаконно заволоділи комунальним приміщенням вартістю понад 3,5 млн гривень: чотирьом фігурантам та посадовиці повідомлено про підозру

14:41  |  21.08.2024
У Києві шахраї незаконно заволоділи комунальним приміщенням вартістю понад 3,5 млн гривень: чотирьом фігурантам та посадовиці повідомлено про підозру

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігуранти, на підставі підроблених документів зареєстрували на себе комунальне приміщення, площею понад 500 кв. м. Директорка комунального підприємства, на балансі якого перебувало приміщення, знаючи про злочинні дії фігурантів, не вжила заходів зі збереження державного майна, внаслідок чого громаді завдано мільйонних збитків.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці встановили, що, починаючи з 2018 року двоє підприємців на підставі договору оренди користувалися комунальним приміщенням, що розташоване на першому поверсі будинку у Святошинському районі столиці.

Зазначене приміщення поєднане з підвалом, територія якого не була орендована, проте фігуранти самовільно його використовували, переобладнавши під цех з переробки та зберігання м’ясної продукції. 

Надалі, спільники, залучивши двох посібників, на підставі підроблених документів, перереєстрували на себе державне майно в обхід законній процедурі приватизації. 

Своєю чергою, директорка  комунального підприємства, бувши обізнаною про злочинні дії фігурантів, не вжила заходів щодо збереження вказаного майна й не звернулась з позовом до суду, надавши можливість підозрюваним незаконно заволодіти приміщенням загальною площею близько 525 кв.м, вартістю понад 3,5 млн гривень.

За процесуального керівництва Соломʼянської окружної прокуратури чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 ККУ), а посадовці – у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 ККУ).

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до восьми років та до п’яти років відповідно.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: