У Києві повідомили про підозру експосадовиці та лікарю-експерту, які «продавали» інвалідність для виїзду за кордон

13:42  |  08.02.2024
У Києві повідомили про підозру експосадовиці та лікарю-експерту, які «продавали» інвалідність для виїзду за кордон

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігуранти вносили неправдиві відомості до акту огляду медико-соціальної експертної комісії для присвоєння третьої групи інвалідності. Таким чином чоловіки призовного віку не підлягали мобілізації та могли виїхати за кордон.

Джерело: Відділ комунікації поліції Києва

Правоохоронці викрили колишню посадовицю міжрайонної Медико-соціальної експертної комісії та лікаря-експерта з хірургії міжрайонної МСЕК, які підробляли документи та допомагали чоловікам призовного віку виїхати з України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка разом зі спільником організувала незаконну діяльність з підроблення офіційного документа – акту огляду медико-соціальної експертної комісії.

Вони вносили неправдиві відомості про присвоєння третьої групи інвалідності, що давало змогу чоловікам призовного віку виїхати за кордон та ухилитись від мобілізації.

Наразі, фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ст. 336, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: