«Рюриковому роду нема переводу»: сучасні відомі нащадки «київської династії»

18:40  |  25.09.2023

Чи може, здавалося б, цілком нісенітна фраза про те, що всі люди — брати, мати своєрідний сенс? Адже як пояснити те, що кров давно перерваної династії Рюриковичів і досі нібито вирує в представниках абсолютно відміннінних до вихідної держави культур.

Яким чином гілки родовідних дерев британського актора Бенедикта Камберберча, французького кардинала Рішельє та американського президента Барака Обами сходяться до одного коріння — легендарного руського роду?

Принцеса Діана

Принцеса Діана
Важко повірити, але, можливо, членкиня британської королівської сім’ї і перша дружина, тоді ще спадкоємця престолу принцеса Уельського — Чарльза, леді Ді або ж «королева людських сердець», ймовірно, була пов’язана з родом Рюриковичів через київську княжну Марію Добронегу.

Саме дочка Володимира Великого, яка вийшла заміж за польського князя Казимира Відновника є прародителькою принцеси Анни Саксонської, дружини штатгальтера Нідерландів Вільгельма I Оранського, та її сина Моріса, принца Оранського, які що не як інакше є предками славетної Діани Спенсер.

Якщо ці дані і справді є правдивими, то цілком логічно, що нащадки принцеси Уельської Діани – Гаррі та майбутній король Вільям теж мають руські корені. Можливо, саме тому британська королівська родина не стоїть осторонь України та активно і послідовно підтримує нашу державу. Зокрема, в боротьбі про російської навали.

Джозеф Байден

Джо Байден
46-ий американський президент Джозеф Байден, ймовірно, теж має рюрикове коріння. Дослідник французького генеалогічного порталу «Geneanet.org» Тім Доулінг зібрав чимало цікавої та детальної інформації щодо родовіду американського президента.

Зокрема, науковець встановив, що наприкінці ХІV – початку ХV століть в Англії мешкав прямий предок Байдена по одній з чоловічих ліній — барон Саймон де Фельбрігг (1367-1431). Цікавою для нас ця персона є тому, що цей чоловік був одружений з Малгожатою Тешинською (1370-1431).

Жінка — донька польського аристократа Пшемислава І Носака(1336?-1410), який у свою чергу був сином тешинського князя Казимира І і княгівни Евфемії Мазовецької, доньки Марії Галицької (пом. 1341) і внучкою короля Русі Юрія І (внука Данила Галицького). Заплутано, але інтригуюче, вірно?

Крім того, батьком Пшемислава І Носака був князь Казимир I, чиїм прадідом був Казимир I Опольський — правнук Великого князя Київського Мстислава І. Бабусею Казимира І по материній лінії була Дюранса, донька Великого князя Київського Мстислава Володимировича, найстаршого сина Володимира Мономаха.

Таким чином, видання наголошує: «… факт родинних зв’язків Байдена і Малгожати Тешинської, наведений Доулінгом, продовжує цю гілку родоводу президента польською династією П’ястів, а від них київськими і галицькими Рюриковичами».

Втім, історики попереджають, що вся ця схема дослідження тим фактом, що Доулінг міг помилитися щодо спорідненості Байдена з бароном Фельбріггом та його слов’янською дружиною.

Читайте також: Нащадок Рюриковичів чи Байди Вишневецького: українські варіанти походження президента США Джозефа Байдена

Бенедикт Камбербетч

Бенедикт Камбербетч
Британський актор, який прославився на весь світ роллю Шерлока Холмса в одноіменному, стореному корпорацією  BBC,  серіалі, за деякими припущеннями, є ще одним знаменитим нащадком легендарного давньоруського князя Рюрика.

Вважається, що відомий британець є знаменитим нащадком короля Англії Едуарда ІІІ, мати якого — Ізабелла — була дочкою французького короля Філіпа IV Вродливого з династії Капетингів, і, відповідно, походила від київської княжни Ганни Ярославни.

Більше того, британський вчень Кевін Шюрер, вивчивши родове дерево короля Великої Британії Річарда ІІІ, померлого у 1485 році, вважає що актор Бенедикт Камбербетч є прямим родичем монарха, а саме його троюрідним братом, розділеним 16-ма поколіннями.

«Вони пов’язані через кількох родичів, але найближче — через прабабусю монарха, Джоан Бофорт. Камбербетч також є родичем Єлизавети II і Джейн Грей [некоронованої королеви Англії з 10 по 19 липня 1553],» — прокоментував професор.

Вінстон Черчилль

Вінстон Черчилль
Деякі дослідники вважають, що відносити себе до Рюриковичів міг і британський прем’єр-міністр Вінстон Черчилль. Генеологічний ланцюг його родовідного дерева може виглядати так: Рюрик — син Ігор – син Святослав – син Володимир – син Ярослав.

У Ярослава Мудрого була донька Анна, яка вийшла заміж за французького короля Генріха I. Від цього шлюбу народився син Філіп, майбутній король Франції. У Філіпа був син Людовік Гладкий. Один із синів Людовіка – це Роберт Великий (граф Дре). У дочки Роберта Аліси народилася Алієнора Суасонська.

Донька Алієнори стала графинею де Сансер. Її син Адам де Мелєн — батько Жана II, віконта де Мелєна, і дід Гуго де Мелєна. Філіппіна де Мелєн вийшла заміж за Жака де Монтгомері, а прапраправнук Філіппіни Клод де ла Тремуйль одружився з представницею Оранського будинку Шарлотте-Брабантіне.

Далі йде наступних шість поколінь, поки не з’являється Сюзан Стюарт. Вона вийшла заміж за представника маркіза Блендфорда, який був представником сімейства Мальборо. Їхній син Джордж Спенсер-Черчілль став п’ятим герцогом Мальборо, а прем’єр-міністр Великобританії Вінстон Черчілль є рідним онуком сьомого герцога Мальборо.

Інформації з авторитетних джерел щодо достовірності та безмолилковості складеного дослідниками вищезапропоновано ланцюга немає, тому приналежність відомого британського прем’єр-міністра до роду засновника Київської Русі довести важко.

Читайте також: Нащадниця Ярослава Мудрого, яка не мала паспорту: цікаві факти з життя королеви Єлизавети ІІ

Барак Обама

Барак Обама
Найнесподіванішим можливим нащадком відомих Рюриковичів є Барак Обама. Скажите, що це неможливо, адже експрезидент США по батьковій лінії, який є кінейцем, належить до представників афроамериканців, проте у цьому випадку Обаму до руських коренів ведуть не татові гени, а мами.

Американка Енн Данем цілком ймовірно може мати далекі родинні зв’язки з шотландським королем Вільгельмом I, який, у свою чергу, був нащадком Ганни Ярославни. Знову ж таки, поки що таке дослідження не є безсумнівним та потребує додаткового вивчення фахових спеціалістів.

Інші ймовірні «родичі» Рюрика

Дональд Трамп
Існують думки, що окрім Барака Обами та Джозефа Байдена ймовірні родові зв’язки з князем Рюриком мають і інші американські президенти.

Зокрема, віддаленими нащадками князя називають Джорджа Вашингтона, Джорджа Буша (молодшого і старшого), і навіть одіозного Дональда Трампа. За свідченнями певних дослідників, через свою маму Мері Енн Трамп (у дівоцтві – Маклауд) він доводиться великому засновнику нащадком відразу в 36-му, 37-м і 38-м колінах.

Окрім цього, в «родичі» Рюрику записують ще й інших відомих західних діячів культури, мистецтва та політики. До списку «пташенят, які вилупилися з гнізда князя» додають Джонатана Свіфта, Байрона, Антуана де Сент-Екзюпері, Отто фон Бісмарка, герцога де Рішельє тощо.

Навіть того, хто в своєму творі «Три Мушкетери» обезсмертив «червоного кардинала» відносять до далекого нащадка. Прапрапрапрапрапра…бабусею Олександра Дюма була Збислава Святополковна, дочка великого князя Святополка Ізяславича, яка була видана за польського короля Болеслава Кривоустого.

Таким чином, можливо, такі дивовижні, та навіть певного роду, неймовірні родоводні перехрестя можна пояснити тим, що протягом кількох століть вітчизняної історії існувала практика династичних шлюбів, за результатом яких княжі дочки виходили заміж за представників іноземних монархій, що в результаті призвело до встановлення генеалогічних зв’язків.

Проте, можливо, так званий «експорт» генів є лише цілеспрямованою вигадкою деяких «фахівців», за якою стоїть ні що інше як перекручення на свій манер історії та привласнення нібито свого.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: