Іриски за IRIS-T для Штайнмаєра та сирники з добавкою для Блінкена: як світові лідери відвідують Київ під час війни

15:22  |  26.07.2023
Борис Джонсон прибув до Києва Укрзалізницею

Світові лідери та знаменитості продовжують приїжджати до України незважаючи на війну, але через заборону на авіаперельоти їм доводиться користуватися послугами елітних вагонів «Укрзалізниці».

Такі поїздки називають «залізною дипломатією», а команду провідників — дипломатами, адже саме вони першими сприяють встановленню дружніх зв’язків між країнами та забезпечують комфорт та затишок для іменитих подорожуючих.

Іноді персоналу навіть доводиться виконують цікаві побажання та незвичні забаганки впливових осіб, щоб зробити їх перебування на борту потяга приємним і комфортним.

Іриски для Штанмаєра

Листівка-подяка Штанмаєру від Укрзалізниці
Персонал Укрзалізниці старається здійснювати обслуговування пасажирів з творчістю та винахідливістю. Наприклад, коли президент Фінляндії Саулі Нііністьо відвідав Україну і надав нашій державі танки Leopard, провідниці у відповідь за зроблене добро, одягнули хустинки у леопардовий візерунок, а стіл вагона прикрасили леопардовою скатертиною.

Аналогічно, коли президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідав Україну, його чекав букет ірисів і зворушлива листівка з подякою: «Liebe in der Luft» («Любов у повітрі») за підтримку та систему ППО IRIS-T. Подібні творчі прояви вітань та уваги залізниця демонструє і до інших делегацій.

Наприклад, для представників з Чехії були створені листівки з кротиком із чеського мультфільму Зденника Міллера, який символізує допомогу та дружбу між країнами. Зображені на листівках технічні деталі також нагадували про передачу Чехією систем ППО та іншої техніки.

Залізниця демонструє, що створення приємних та особливих моментів для гостей є важливим елементом їхнього обслуговування, а також вираженням вдячності за підтримку та співпрацю між країнами.

Читайте також: Джо Байден, Том Круз, Фідель Кастро: найвідоміші гості Києва

Молоко для міністра о четвертій ранку

Борис Джонсон в потязі Укрзалізниці
Під час першої поїздки Джонсона у потязі зі своєю делегацією, яка включала спецслужби, охорону, прес-аташе, Укрзалізниця не врахувала одну дуже важливу деталь – те, що британці зазвичай п’ють чай з молоком. Ця неуважність призвела до того, що запас продукта закінчився ще до того, як поїзд перетнув кордон з Польщею.

Ця ситуація змусила Дмитра Безручка, начальника управління транспортного планування, діяти в нестандартний час. О четвертій годині ранку він був вимушений збудити завідувача однієї з прикордонних станцій, щоб забезпечити доставку свіжого молока для прем’єр-міністра Сполученого Королівства та його команди.

Сирники з добавкою

Ентоні Блінкен після подорожі Укрзалізницею
В поїздках пасажири харчуються стравами від відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Меню включає такі національні страви, як борщ, верещака, сирники та інші смаколики.

Готують страви у ресторані іменитого кулінара, а підігріваються або ж доробляються в самому вагоні. Все для того, щоб пасажири могли насолоджуватися смачною та свіжою їжею прямо під час подорожі.

Серед усіх страв особливо популярними серед іноземних гостей є сирники. Вони здобули собі чималу популярність. Їх  хочуть всі скуштувати, а дехто навіть замовляє додаткові порції. До прикладу, держсекретар США Ентоні Блінкен.

Подекуди зустрічаються і особливі харчові побажання від окремих пасажирів. Наприклад, Урсула фон дер Ляєн є вегетаріанкою, а Борис Джонсон є палким прихильником українського сала.

А от американському бізнесменові і філантропу Говарду Баффетту найбільше смакує американська кухня. Чоловік зазделегідь повідомив, що для нього достатньо замовити їжу з таких відомих закладів, як «МакДональдз» чи «Dominos». Він з радістю поїсть картоплю фрі або ж піцу.

Вино з Херсонщини

Євген Клопотенко навчає провідниць сервірування столу
У поїздах на гостей чекають не лише українські страви від відомого кухаря Євгена Клопотенка, але й вина, які для кожного гостя спеціально підбирають сомельє. Наприклад, для Бориса Джонсона обрали вино з сортів, що зростали на окупованій тоді Херсонщині. Вино наскільки сподобалося британцям, що вони навіть забрали одну з таких пляшок з собою.

Звичайно ж, не може обійтися без українських чаїв, які подаються в фірмових залізних підстаканниках від Укрзалізниці. Багато гостей просять залишити ці підставки собі, як згадку про подорож в українському потязі.

Провідниці відіграють особливу роль у поїздці. Вони навіть пройшли навчальний курс з сервірування стола від Клопотенка. Тепер поєднання страв стало для них неважким завданням.

До того ж, важливою на борту є комунікація з іноземними гостями. Працівники можуть непогано підтримати базову розмову на англійській мові, проте коли зав’язуються глибша бесіда —  допомагають перекладачі.

Таким чином, у поїздах пасажири можуть насолоджуватися смачними стравами від Євгена Клопотенка, насолоджуватися спеціально підібраними винами, смакувати фірмовий чай, а провідниці забезпечують комфорт та приємну атмосферу під час подорожі.

Сповільнення потяга для Джонсона

Лист Борисові Джонсону від українського хлопчика з Маріуполя
Борис Джонсон, британський експрем’єр-міністр, неабияк підтримав Україну та її народ на фоні повномасштабного вторгнення росії. Навіть подорожуючи потягом, він активно спілкувався з персоналом, дізнавався про роботу залізниці, а також про джерела мотивації працівників, їх стійкість та незламність духу.

Виявилося, що він непогано знає українську мову. Принаймні, читає. В поїздці він мав при собі українські газети і докладно ознайомлювався з новинами країни.

Працівники Укрзалізниці передали йому листа від українського хлопчика, і він негайно розпочав читати його вголос. В певних місцях він мав деякі труднощі зі словами, і йому знадобилася допомога, але Джонсон зумів обійтися без допомоги перекладача.

Під час візиту, коли поїзд їхав повз залізничний міст в Ірпені, який під час війни був пошкоджений та впав у річку, Джонсон попросив сповільнити швидкість поїзда, щоб краще роздивитися його руїни. Таке прохання виконати нелегко, адже потяг не таксі. Проте завдяки зусиллям працівників, Борисові Джонсону все таки вдалося більш детально розглянути наслідки російських атак.

Читайте також:  Як живе та змінюється Київ під час війни

Аромат України

Світолі лідери в потязі Укрзалізниці
Українські парфумери створили особливий аромат, що підкреслює унікальний досвід подорожі в дипломатичному вагоні. Запах України, який «бадьорить та викликає відчуття сміливості», може зробити поїздку незабутньою та підкреслити національну ідентичність.

Цей аромат, ймовірно, створений з унікальних компонентів, які втілюють сильний дух та непохитність українського народу. Його використання в дипломатичному вагоні додає особливого шарму та національної гордості усій поїздці, створюючи неповторний атмосферний настрій.

Пахощі не лише додають усмішок та приємних вражень, але й можуть стати ще одним способом підкреслити культурну спадщину України, подарувавши пасажирам незабутні моменти, пов’язані з атмосферою та настроєм країни.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: