Як підготуватися до ЗНО з математики?

09:58  |  25.04.2023
ЗНО з математики, Київ
Новини компаній

Спокійно, все добре, дихайте повільніше! У назві тексту є слово «як», а це означає, що підготовка до ЗНО з математики можлива. Чомусь для багатьох дітей та їхніх батьків математика звучить як щось невблаганне. Як якесь цунамі, з яким нічого не поробиш. Від якого не можна сховатися далеко-далеко. Проте наразі математика є обов’язковим предметом ЗНО (і особливого формату зовнішнього незалежного оцінювання, що проводиться останні декілька років – НМТ). До того ж багато університетських спеціальностей просто потребують знань математики. Тож що потрібно робити для підготовки до ЗНО з математики, щоб надалі успішно скласти його та вступити до омріяного вишу?

Чому математика викликає в людей страх?

Більшість людей дійсно не можуть подружитися з цією наукою, тому що бояться формул, обчислень, теорем, правил, а також стресу, що виникає через нерозуміння всього переліченого. Стигматизація математики як чогосьдоступного лише для обдарованих призвела до усталеного поділу людей на технарів і гуманітаріїв. Але видається, що це спрощення намагається лише допомогти обом групам звузити сектор для самовдосконалення та вибору професії в майбутньому, фактично знімаючи з них відповідальність за їхній вибір. Звичайно, у кожної дитини є схильність до чогось, проте вона не може впливати на бажання та мрії дитини пов’язати своє майбутнє з певною професією. Тож повернімося до страху перед математикою. Здається, що він виникає через:

  • величезну систему знань, які поєднані між собою;
  • поступовий ріст складності.

Математика видається швидкісним потягом, який їде з точки А до точки Б без зупинок. На нього не можна просто застрибнути на середині маршруту та без проблем доїхати до кінцевої точки. Щоб доїхати до кінця, потрібно почати від самого початку.

Так, ЗНО з математики – це нелегкий шлях, проте успішно пройти його може будь-хто!

Логічне пояснення – ключ до розуміння!

Проблема з вивченням математики в школі та на різноманітних курсах підготовки полягає в тому, що викладання є сумбурним, непослідовним, застарілим. Дітей просто примушують вивчати формули та заучувати алгоритми. Проте це не працює! Очевидно, найкращий варіант для ефективного навчання – це розуміння учнями та ученицями того, що їм потрібно вивчити. Без свідомого ставлення до матеріалу навіть ідеально завчені знання виявляються дуже крихкими. Тому ось декілька порад, які точно допоможуть якісно підготуватися до ЗНО.

  • Системна підготовка. Щоб отримати крутий результат на екзамені, потрібно займатися постійно.
  • Логічність і послідовність здобутих знань. Теми повинні витікати одна з одної, формуючи математичну систему.
  • Лише актуальні матеріали. Звичайно, потрібно зважати на чинну програму ЗНО.

Дуже складно дотримуватися всього, готуючись самостійно або з репетитором. Тому, якщо вас цікавлять курси підготовки до ЗНО і ви не знаєте, які краще обрати, можу порекомендувати лідера цієї сфери в Україні – OptimaAcademy.

Чому саме вона?

Про академію просто чудові відгуки. Я поспілкувався зі знайомими, діти яких навчалися тут, і ось головні висновки.

  • Цікавий, структурований, логічний підхід до викладання предметів.
  • Дуже зручно. Заняття проходять онлайн або офлайн, можна обрати будь-який варіант.
  • Діти навчаються в мінігрупах, тож вчителі знаходять до кожного учня особливий, індивідуальний підхід.
  • Багатопрактики. Учні та учениці постійно тренуються з завданнями, що схожі на ті, що будуть на ЗНО.
  • Дає змогу як підвищити успішність у школі (повторення вивченого за 5-11 клас), так і підготуватися до ЗНО.

Отже, для підготовки до такого важливого екзамену просто необхідний правильний підхід. І я не сумніваюся в тому, що будь-хто може підготуватися і самостійно. Проте якщо ви шукаєте курси, спробуйте OptimaAcademy. Можливо, ця рекомендація допоможе дитині досягнути своєї мети!

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: