Новий погляд: усе, що потрібно знати про блефаропластику повік

09:49  |  21.02.2023
Блефаропластика, Київ
PR

Блефаропластика широко застосовується в сучасній естетичній медицині. Особливо активно з метою усунення вікових змін, яких зазнають верхні та нижні повіки та ділянки навколо очей. По часу операція займає від пів години до двох годин — все залежить від складності виконуваних маніпуляцій.

Основні зовнішні недоліки, з якими дозволяє впоратися блефаропластика:

  • мішки під очима;
  • зморшки та надлишок шкіри;
  • асиметричне розташування кутиків очей;
  • жирові відкладення.

Найбільш вдалий вік для проходження пластики повік — 35 років, коли вже починають відмічатись перші вікові зміни, але їхня вираженість ще не є критичною. Якщо ж вчасно не буде проведене лікування, тоді надалі буде складніше відновити ясний відкритий погляд. Хоча у клініці пластичної хірургії Platinum Laser лікарі настільки професійні, що чудово справляються навіть з непростими випадками.

Підготовка до блефаропластики

Ефективне проведення процедури можливе тільки після належного обстеження. Тому після детальної консультації пацієнт обов’язково повинен пройти таку діагностику:

  1. Обстеження серця на електрокардіографії;
  2. Оцінка структури легенів на флюорографії;
  3. Загальноклінічний та біохімічний аналіз крові;
  4. Клінічний аналіз сечі;
  5. Визначення гостроти зору;
  6. Консультація вузьких спеціалістів за необхідності з метою встановлення супутніх захворювань.

Важливе значення має оцінка окорухового та зорового нерва, а також тонусу м’язів. Подібні дані разом з результатами інших обстежень допомагають підібрати найкращий метод пластики повік. Також перед процедурою лікар дає індивідуальні поради з підготовки до операції.

Загальні рекомендації стосуються способу життя та харчування. Наприклад, за 2 – 3 тижні варто перестати курити, вживати алкоголь та деякі ліки (аспірин та протизапальні препарати нестероїдного походження). За 10 днів до блефаропластики потрібно менше вживати цитрусові та шоколад, а за 1 – 2 доби — не їсти копчені, жирні, гострі та кофеїновмісні продукти.

Види блефаропластики

Залежно від ситуації пластичний хірург може виконати одну з таких видів операції:

  1. Верхня блефаропластика — показана за значних складок на верхніх повіках, які роблять погляд важким. Процедура проводиться досить швидко, загальний наркоз не потрібен.
  2. Нижня блефаропластика — ще відома як транскон’юнктивальна, оскільки малоінвазивне втручання виконується через кон’юнктиву. Слизова заживає досить швидко і після операції практично відсутні рубці.
  3. Кругова блефаропластика — дозволяє коригувати дефекти, які пов’язані із надмірною кількістю шкіри на верхніх повіках і обвисанням тканин та м’язів в області нижніх. Проводиться операція під час медикаментозного сну, малопомітні шви накладаються в місцях фізіологічних складок.

Після операції можуть деякий час відмічатись гематоми та набряк. Через декілька тижнів зовнішність нормалізовується, але остаточно оцінити свій вигляд вийде лише через кілька місяців. Отримані результати зберігаються протягом 8 і більше років, при чому на тривалість впливає не тільки догляд за шкірою, але й індивідуальні особливості організму та правильність виконання лікарських рекомендацій.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: