Користь кератину для волосся

13:43  |  12.03.2024
Новини компаній

Часом ми вдаємося до складних і дорогих процедур, спрямованих на поліпшення стану волосся, в той час як вони не завжди є доцільними й виправданими. Зазвичай виявляється, що достатньо було виправити основну проблему — заповнити нестачу структурного компонента волосся, щоб отримати бажаний результат. Це можна зробити за допомогою масок з кератином, колагеном, вітамінами та іншими корисними відновлювальними компонентами, які представлені на сайті EVA.UA: https://eva.ua/14320/maski-volos/.

Коли корисний кератиновий догляд 

Кератин — білок, основний структурний компонент волосся, який складається з амінокислот, ліпідів, мінералів і води. Важливим його складовим є сірка, яка створює дисульфідні зв’язки ланцюгів кератину для еластичності, гладкості, міцності й блиску волосся. Нестача цього компонента позначається на його вигляді й стані, воно стоншується, стає ламким, тьмяним, схильним до пушіння й посічення кінчиків. Причини можуть бути зовнішні й внутрішні: часті термічні й хімічні обробки, неправильне харчування, стрес.

Засоби на основі кератину стануть у нагоді, якщо волосся пошкоджене термічними укладками, перманентною завивкою, знебарвленням і фарбуванням.

Саме кератин у волоссі робить його гладким, міцним і блискучим. Крім помітних візуальних змін, він полегшує розчісування та укладку, а також запобігає пушінню та посіченню кінчиків. Волосся набуває зволоженості, об’єму, блиску та еластичності, зміцнюється, відновлюється.

Веганський кератин

Довгий час в індустрії доглядальних засобів використовували лише тваринний кератин, не пропонуючи тим, хто вибирає усвідомлений стиль життя, альтернативного варіанту. Але він є. Веганський рослинний кератин — це протеїни кукурудзи, сої та пшениці, які мають властивості звичного багатьом однойменного компонента. Вони не лише забезпечують чудові результати у відновленні пошкодженого волосся, але й є безпечним для навколишнього середовища та тварин.

Веганський кератин, так само як і звичайний, розгладжує кутикулу волосся, зміцнює його, розгладжує, відновлює посічені кінчики. Доглядальні засоби із цим компонентом особливо корисні після термічного та механічного пошкодження. Він відновлює цілісність білкових волокон волосся після хімічних процедур (випрямлення або фарбування). Також він сприятливо впливає на шкіру, стимулюючи її оновлення. Рослинний кератин особливо рекомендований для пошкодженого волосся, яке потребує додаткового щоденного догляду, зволоження, зміцнення, живлення. 

Продукти для підтримання рівня кератину в організмі

Нестача кератину в організмі найчастіше виникає через недостатню кількість білка в раціоні, а саме сірчаних амінокислот (метіоніну і цистеїну). Найкращими їх джерелами є м’ясо і риба, молочні продукти і яйця, цибуля, часник, білокачанна та цвітна капуста. 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: