Користуємось смартфоном правильно: як збільшити тривалість зарядки та життя акумулятора 

10:20  |  17.05.2023
Новини компаній

Більшість власників смартфонів переймається з приводу швидкої втрати заряду батареї. Але, щоб завжди залишатися на зв’язку та бути в режимі онлайн, є прості правила використання телефонів. Перш за все, не потрібно щось робити в пристрої під час його включення до розетки. Це не тільки нашкодить апаратній частині, але й зменшить тривалість роботи акумулятора. 

Взагалі життєздатність батареї може зберігатися від трьох до п’яти років. Тобто, вона “витримує” приблизно 500 — 1000 циклів підзарядки. Тож, якщо ви полюбляєте часто грати у VIP ігрові автомати, потрібно тримати заряд в діапазоні 20-80%.

Також, якщо регулярно розряджати батарею до повного “зеро”, можна привести її до незапланованого апгрейду. Оптимально, підключати гаджет до електромережі, коли рівень заряду трохи менший за 40%. При цьому, доводити пристрій до 100% теж не слід. 

Загальні нюанси, які потрібно враховувати 

Багато людей переймаються місткістю акумулятора, а також його виробником. Треба розуміти, що розробники гаджетів Еппл та Андроїд постійно змагаються між собою у сенсі місткості та якості, тож ці деталі важливі, але не критичні. Більше треба враховувати:

  • Тип зарядного пристрою (оригінал чи дешевий аналог);
  • Оптимальний час для проведення зарядки;
  • Рекомендовані показники зовнішнього середовища тощо. 

Щодо рідної, або “аналогічної” зарядки, перший варіант не завжди кращій за другий, але саме оригінал позиціонується в якості безпечного. Не сертифіковані товари, або підробки, можуть завдати шкоди різних ступенів. При цьому, перевірені кабелі та пристрої збережуть смартфон довше.

Оптимальний час підключення апарату до розетки не принциповий, але уваги заслуговує рівень заряду. Рекомендується не розряджати гаджет нижче 20-30%. Після зарядки повинно бути 80-95% (певний залишок допоможе зберегти акумулятор на довгий час). 

Попри це, потрібно дбати про оптимальне навколишнє середовище. Тобто, більшість батарей розраховані на якісну роботу при певних температурах. Це, здебільшого +16 — +22 градусів за Цельсієм. При цьому, не варто активно користуватися гаджетом на морозі, або в спекотних умовах. Останнє, може зовсім пошкодити пристрій.

Додаткові рекомендації по збереженню батареї

Першочергово, щоб трохи збільшити місткість та час автономної роботи батареї, можна проводити її калібрування (достатньо, якщо операція активується раз на місяць). Також, під час тримання гаджета в режимі підзарядки, потрібно уникати якихось певних дій у ньому. Це уповільнить процес прийняття заряду та збільшить споживання.

При цьому, зберегти заряд можна, вимкнувши зайві функції та активував “режим польоту”. Ці дії також допоможуть швидше зарядити телефон. При цьому, для зарядки можна використовувати сумісний пристрій “швидкого заряду”, який можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. 

Під час зарядки не слід повністю вимикати пристрій, бо це викличе зниження його продуктивності. Від бездротових підзарядок також слід відмовитися. Останні, уповільнюють процес отримання заряду у декілька разів.

Тож, щоб зберегти смартфон на довгий термін, треба дотримуватися простої гігієни акумулятора. Це, якісний зарядний пристрій, уникнення надто низьких або високих температур та дотримання оптимального відсотка енергії. Нехтування цими порадами може призвести до неочікуваної заміни акумулятора, яка коштує недешево. 

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: