Фотовиставки звірств у Київській області, які облетіли країни світу

13:00  |  12.10.2022
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/c_mykhaylo_palinchak_2022.990x0.jpg

Евакуаційний потяг, який йшов зі сходу на захід через Київ

Чутки про звірства, які творять російські військові на окупованих територіях почали з’являтись на початку весни 2022 року. Однак, одне діло почути, і зовсім інше побачити. Побачити на власні очі тіла закатованих людей, які лежать на вулицях зруйнованого міста, тіла, які дістають із братських могил, історії вбитих людей, відчай їх рідних та близьких, відповідний трупний запах — все це разом справляє неабияке враження на будь-яку пересічну людину, яка здатна відчувати сум та біль, яка здатна на співчуття. Мабуть саме тому, всі високопоставлені гості, які приїжджали до Києва, спочатку їхали в область, щоб відчули провину за те, на що дивились крізь пальці. Але, як показати ці події звичайним пересічним іноземцям, для яких ця історія дуже далека? Фотовиставки звірств у Київській області, які облетіли світ.

Фотовиставка в Конгресі США, Вашингтон

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/1651202577-4014.jpeg

Підтримка Америкою України у цій війні для нас неоціненна. І хоча ми отримуємо далеко не всю зброю, яку б нам хотілось і далеко не в тих масштабах, але це надважливо, щоб американці бачили і розуміли масштаб катастрофи та факт геноциду, який чинить на території України російська федерація. Для конгресменів і сенаторів важливо бачити, яка ціна їх зволікання, щоб ні один з них не зміг сказати: “Я не знав”. Кожне прийняття рішення — людське життя — загублене, чи врятоване. Це важливо.

Виставка відбулась 28 квітня 2022 року. В експозицію увійшли фото зруйнованих міст: Ірпінь, Буча та Маріуполь. Її відкривали Оксана Маркарова — посол України в Америці та Ненсі Пелосі — спікерка палати представників Сполучених Штатів Америки.

Фотовиставка «Слава Україні! Героям Слава!» Рига, Латвія

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/1651823171283.jpg

15 травня 2022 року у латвійській Ризі фотовиставка проходила під відкритим небом у місцевому парку. На ній, крім місцевих жителів, були присутні також високопосадовці, включаючи мера міста, українського посла в Латвії, журналісти, фотографи та представники місцевого самоуправління. На церемонії відкриття прозвучав український гімн.

Виставка включала в себе 16 стендів, на яких зображені українські воєнні реалії: зруйновані міста, травмовані люди, військові, які відправляються на війну, і військові, які вже захищають країну в окопах. Виставка широкоформатних фото без прикрас показує, яким стало життя звичайних українців з початком війни.

За іронією долі, парк, в якому знаходилась виставка називається “Парк перемоги”. На час проведення виставки в ньому знаходився 79-метровий обеліск, який був присвячений радянській армії, як “визволителям”. Нагадаємо, що правонаступницею радянського союзу є російська федерація. В латвійському суспільстві дискусії, щодо його зносу точились давно, але от 25 серпня його було знесено під аплодисменти присутніх місцевих жителів.

Фотовиставка “ Сміливість бути Україною” на перехідному пункті “Краковець-Корчова” Україна-Польща

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/1652523358-7541.jpeg

“Коридор життя” — мабуть так можна назвати один з максимально завантажених перехідних пунктів між Україною та Польщею, через який тікали мільйони українських жінок з дітьми від жахів війни. Цей пункт пропуску побачив мільйони трагічних історій, коли чоловіки, прощавшись зі своїми сім’ями йшли на війну захищати свій дім, знаючи, що їхні сім’ї у безпеці. Багато з цим сімей більше ніколи не будуть щасливі разом. Однак, багато з них повернуться додому живими, і цей самий пункт пропуску побачить мільйони найщасливіших людей у світі зі сльозами радості. Все це буде після нашої перемоги.

Стенди з широкоформатними фото зруйнованих міст України встановлені прямо вздовж дороги, по якій їздять офіційні делегації та дипломати. Ця фотовиставка була організована волонтерами гуманітарного штабу. Там же на стендах є QR коди для переказу коштів на потреби ЗСУ.

Фотовиставка “Жахи війни. Гойя і сучасність”, фото Михайла Палінчака, віденська галерея “Альбертіна”, Австрія

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/c_mykhaylo_palinchak_2022.990x0.jpg

Евакуація з м. Ірпінь

Фотовиставка проходила з 24 травня до 21 серпня 2022 року. На ній були представлені близько 40 світлин ужгородського фотографа Михайла Палінчака, який висвітлював події в Київській області. Зокрема, були показані фото руйнувань міста Бородянка, евакуацію жителів міста Ірпінь 5 березня та фото до неможливості забитих людьми евакуаційних потягів “Укрзалізниці”, які рухались зі сходу на захід через Київ.

Також на виставці були представлені зображення війни 1812-1815 років Франциско Де Гойї, які також висвітлювали її жорстокість та страждання мирних людей.

Читайте також: Розслідування звірств у Київській області: що відомо на цей момент?

Фотовиставка робіт Макса Левіна у Верховній Раді, Київ, Україна; в парламенті Латвії; в парламенті Іспанії; в парламенті Румунії; в Національному історичному музеї Тирани, Албанія; в Боярці, Україна

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/10/1652546059-3639.jpeg

Верховна Рада, Київ, Україна

Макс Левін, фотожурналіст родом з Боярки, Київська область. З 2014 року освітлював війну в Україні. Побував в Іловайську, зокрема, був одним із тих, хто виходив із “котла”.

В 2022 році висвітлював події в Київській області. В 13 березня 2022 року зник. Декілька тижнів він вважався без вісти зниклим. Його колеги, рідні та друзі до останнього сподівались знайти його живим. Сподівались, що, можливо, він потрапив у полон. Однак, 1 квітня його тіло було знайдено поблизу села Гута-Межигірська в Київській області. В його тілі було виявлено 2 вогнепальні поранення, одне з яких прийшлось в голову.

У нього залишилось четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки. Макса Левіна був кавалеров ордену “За заслуги” (2015 рік) та посмертно був нагороджений орденом “За мужність” 3 степеня (2022 рік).

Виставка у Верховній Раді відбулась 14 травня. На ній були представлені фото з Макарова, Ірпеня, Бучі та Бородянки, і декілька фото з Харкова.  2 червня 2022 року  — в парламенті Іспанії. 8 червня 2022 року — в рідному місті загиблого фотографа Боярці. 14 червня 2022 року — в парламенті Румунії. 21 червня 2022 року — в парламенті Латвії. В день незалежності України 24 серпня 2022 року — в Національному історичному музеї Тирани, Албанія.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: