Завжди є місце розвагам: чому варто жити буденним життям під час війни

13:18  |  30.04.2022
Завжди є місце розвагам: чому варто жити буденним життям під час війни

Під час війни багато людей відмовилися від звичного способу життя. І навіть ті регіони, де відносно тихо, живуть вже не тим темпом, який був раніше.

Багатьох людей хвилює, що інші можуть не те подумати. А хтось вважає, що розважатися та веселитися в такий час – це збочення. Втім, це все не те так однозначно.

Навіть під час Першої та Другої світової війни люди веселилися, ходили в кіно, на концерти та на танці. Розповідаємо про те, чому так важливо не забувати про своє звичайне життя в воєнний час.

Покращення психологічного стану

Покращення психологічного стану

Наразі на українців з усіх сторін тисне загроза. І для того, щоб не з’їхати з глузду, потрібно, за можливості, жити буденним життям. Адже саме так ви будете почувати себе у відносній безпеці.

Звісно, нехтувати сигналами повітряної тривоги не можна. Але в той час, як не гудить сирена, потрібно зайнятися чимось, що відволіче вас від війни: ви можете вигуляти собаку, помити посуд, подивитися серіал, почитати книжку чи пограти в комп’ютерну гру.

Під час Другої світової війни в Україні працювали кінотеатри. І жителі різних куточків нашої країни могли час від часу ходити на кіносеанси. Звісно, здебільшого показували пропагандистське кіно. Втім, в репертуарі також були і комедійні фільми.

Наразі поступово відкриваються музеї, починають працювати кінотеатри та ставлять вистави театри. І все це робиться заради того, щоб допомогти людям пережити кризову ситуацію.

Читайте також: Герой Украины и диссидент Николай Руденко

Підтримка бізнесу

Підтримка бізнесу

Бізнес, як і люди, суттєво страждає під час війни. І це погано. Оскільки це значною мірою впливає на нашу економіку.

Кожен з нас може підтримати бізнес, якщо у нього є для цього можливість. Саме тому так важливо, щоб у відносно мирних містах працювали кафе, кав’ярні та інші заклади. Це не тільки допоможе відволіктися від стресу, а ще й підтримає українську економіку. Адже наразі вона дуже страждає.

Навіть зараз, в умовах війни, в Україні працюють ресторани, кафе, кінотеатри та музеї. Звісно, у Києві майже всі заклади харчування змінили свій профіль, і готують їжу для військових ЗСУ та ТрО. Втім, частина з них працює у штатному режимі, тому нема нічого поганого, якщо ви завітаєте в улюблену кав’ярню. Якщо у вас є така можливість – скористайтеся нею.

Так само, робітники розважальних закладів чи закладів харчування завжди раді відвідувачам. Адже, як відомо, коли ти чимось зайнятий, на душі стає легше.

Отримання нових знань

Отримання нових знань

Крім того, не варто нехтувати навчанням. Оскільки нові знання завжди стануть у пригоді.

Наразі українцям надано безкоштовний доступ до багатьох курсів та освітніх ресурсів. Повних список можна переглянути тут.

Серед нього можна знайти курси для підлітків, курси іноземної мови та багато іншого. І є сенс цим скористатися, адже, на жаль, ми не знаємо, як складеться наше життя найближчим часом. Можливо, комусь знадобиться нова робота. А хтось може змінити країну проживання.

Ще, варто не забувати всесвітньо відомий вираз Натана Ротшильда: «Хто володіє інформацією – той володіє світом». Тож варто вивчати нове, щоб бути на декілька кроків попереду від нашого ворога.

Читайте також: Закарпатський листоноша, козаки та військовий корабель: якими були найвідоміші марки «Укрпошти»

Радість спілкування

Радість спілкування

Як ніколи важливо не забувати про комунікацію. Бо бути наодинці зі своїми думками дуже важко. І це може сильно тиснути на психіку.

Якщо ви знаходитеся у відносно спокійних регіонах, то не забувайте про спілкування. Зустрічайтеся з друзями, ходіть разом у кав’ярню або приходьте одне до одного у гості. Робіть усе, щоб допомогти одне одному пережити ці складні часи. Адже навіть під час Першої та Другої світової війни люди спілкувалися та ходили у гості.

Втім, якщо ви знаходитеся там, де ви вимушені постійно сидіти в укритті, також не тримайте все в собі. Ви можете спілкуватися з тими, хто поруч та ділитися одне з одним своїми думками. Якщо у вас є інтернет – спілкуйтеся онлайн. Бо електронне листування є  хорошим способом подолати стрес.

Якщо ж ви виїхали з України, спілкуватися не менш важливо. Оскільки вимушений переїзд — це дуже серйозний стрес для людини. І щоб впоратися з ним потрібно не замовчувати свої емоції. Бо так буде тільки гірше.

Спілкуйтеся з родичами по телефону, знаходьте нових друзів в іншій країні або шукайте знайомих, які теж виїхали. Словом, робіть усе, щоб не почувати себе погано.

Читайте також: Змінили сцену на зброю: топ-8 українських зірок, які пішли на війну

Введення ворога у оману

Введення ворога у оману

І, зрештою, варто не забувати про те, що наш ворог тільки і чекає, поки ми опустимо руки. Він раз за разом гатить по наших містах, стираючи їх з лиця землі й обстрілює колони мирних людей, які намагаються вибратися з пекла. І все це робиться не в останню чергу заради того, щоб знищити наше психічне здоров’я.

Якщо ми, не дивлячись ні на що, будемо намагатися жити звичайним життям, це введе ворога у оману. росія ніколи не прийме той факт, що Україна – вільна і незалежна. Адже наша свобода проявляється не тільки у тому, що ми можемо самі обирати собі президента. Вона також всередині нас.

Вже зараз багато росіян не можуть зрозуміти як ми можемо жити буденним життям, не дивлячись на обстріли в наших містах. І потрібно робити усе, аби вони збагнули – нас не знищити.

Пам’ятайте, війна може тривати роками. Але життя продовжується. Тому потрібно не заганяти себе у рамки й насолоджуватися ним понад усе. А перемога обов’язково буде за нами.

Тетяна Шарапова

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: