Маршрут на вихідні: Парк “Кіото”, міст “Кличка” та пиріжки від Клари

18:00  |  21.10.2022
парк

Останні тижні для Києва видалися напрочуд важкими, зараз містяни намагаються знизити споживання електроенергії, щоб уникнути віялових відключень. Атмосфера у місті після кривавих обстрілів також важка, попри це Київ знову стає на ноги та продовжує пригощати, дивувати та вражати своїх мешканців. Склали для читачів маршрут на вихідного, цього разу майже кожна зупинка у списку — це не тільки місце для відпочинку, але й допомога армії.

Зупинка номер 1 — Charity Market

На носі вже зима, і якщо цивільним зігрітися набагато легше, то для військових, які захищають Україну зима дуже важкий період. В окопах та бліндажах необхідно мати теплий одяг та інші атрибути, як от ліки чи свічки.

Київ Волонтерський влаштовує благодійний ярмарок, мета якого зібрати кошти на теплі речі для 40 захисників. Ціна питання — 80 тисяч, у цю вартість входитимуть — шкарпетки, свічки, бафи, рукавички, термоси та жарознижуючі. Захід відбудеться 23 жовтня (у цю неділю) за адресою Рейтарська, 8Б.

Початок ярмарку о 12:00, а триватиме він до 20:00. Серед товарів пропонуватимуть головні убори, кімоно, аксесуари, парфуми, квіти та звісно автентичні мистецькі вироби. Про їжу організатори не забули, буде смачна шаурма, веганські ласощі та пончики від Ponchyk Boy та гарячі напої. Придбавши річ — допоможете зігріти воїна, запрошують всіх охочих. Словом, подія має бути дуже цікава та несе хорошу мету.

Читайте також: Втрачений ліс: як в Києві будують елітні котеджі, вирубуючи заповідні зони

Зупинка номер 2 — парк Кіото 

В столиці все ще тривають останні теплі дні осені, тож погуляти в парку буде хорошою ідеєю. Один з найкрасивіших парків тематичний “Кіото”, розташований він  у Деснянському районі міста Києва. Кіото особливо красивий восени, тут полюбляють гуляти собачники, а ще це місце ідеальне для фото. Для тих осіб, які шукають бодай тимчасового дзену від міської метушні — Кіото ідеальне місце.

До слова заснований цей парк був ще у 1972 році на знак дружніх відносин, відтоді тут неодноразово проводили реконструкцію, вдосконалюючи місцеві ландшафти, вуличні меблі та інфраструктуру зеленої зони.

Зупинка номер 3 — пиріжки у Тітки Клари

Ватрушки від закладу “Тітка Клара” здатні підкорити не одне серце та шлунок. Пекарня, відкрилась ще у березні 2014 року. В асортименті: пиріжки, напівфабрикати, десерти, напої та салати, але родзинкою стали саме пиріжки.

З початку війни “Клара” допомагає армії та незахищеним соціальним верствам населення, зокрема пенсіонерам передають пиріжки та хліб. До слова, їх можна залишити для бабусь та дідусів навіть онлайн, або ж в закладі, попрохавши персонал про послугу. Ціна на пиріжок починається від 21 гривень і до 40 гривень, кава також є в асортименті. За кожну покупку булочки з сосискою 1 гривню передають у фонд “Повернись Живим”.

Зупинка 4 — міст Кличка

Про міст Кличка можна довго жартувати, але він витримав навіть удар російської ракети 10 жовтня. Очевидці повідомляють, що російська ракета трохи зачепила міст і полетіла далі вниз у бік Володимирського Узвозу, що й в решті врятувало міст від руйнування, на щастя жертв на мосту не було.

Трипролітний балковий міст довжиною 216 метрів чудова альтернатива для прогулянки парком, однак блукати тут не варто у разі повітряної тривоги. До слова, конструкції для мосту постачав Миколаївський суднобудівний завод «Океан». Подивитись на міст Кличка після російської ракети збирається багато охочих.

Читайте також: Маршрут на вихідні: вернісаж у ботсаду, прогулянка на ВДНГ та херсонська кава

Зупинка номер 5 — фотовиставка «Нескорений Херсон

22 жовтня у столиці пройде фотовиставка «Нескорений Херсон» відомого херсонського фотографа, фотокореспондента Медіаплатформи «Вгору» Олександра Корнякова. 

Його фотографії з херсонських мирних акцій проти російської окупації облетіли відомі світові інформаційні агенції – Reuters, The Times, The Guardian, BBC, Aljazeera та багато інших.

«Нескорений Херсон» – це фотоісторія про жагу до свободи сміливих та безстрашних херсонців, про їхній супротив російській окупації, що триває й досі.

На презентації пройде благодійний аукціон, де кожен із відвідувачів зможе придбати фотокартину з Херсонщини на пам’ять. Отримані кошти підуть на допомогу ЗСУ та херсонцям, які перебувають в окупації.

Презентація пройде 22 жовтня о 14:00 за адресою вул. Терещенківська 17Б  у «Squat 17B». Побачити фотовиставку можна буде ще 2 тижні після її відкриття.

Зупинка номер 6 — “Характерники”

Колись характерниками називали віщуна чи чаклуна на Запорозькій Січі. Характерник займався не лише яснобаченням, але й лікуванням поранених козаків, їх психотерапією та психофізичною підготовкою. На такому історичному підґрунті у Києві відкрили бар під назвою “Характерники”, розташувався бар на вулиці Городецькій, 4 в історичній споруді. Заклад належить переселенцям з Бердянська, зараз місто окуповане російськими військами. У меню є вегетаріанські страви, авторські коктейлі та звісно ж відбірні вина.

Читайте також: Від університетських застіль до Tinder: як у Києві знаходили чоловіків та дружин

Зупинка номер 7 — Хризантеми

На Співочому полі все-ще триває виставка хризантем, радимо її відвідати та насолодитися квітковим різнобарв’ям. Виставка триває з 10:00 до 19:00 за адресою вул. Лаврська, 31 (Співоче), для військових є знижка. Організатори запрошують всіх, хто ще не встиг помилуватися квітами та зробити атмосферні світлини.

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: