Топ-5 бійців батальйону “Монако”: що ми про них знаєм?

18:00  |  09.09.2022
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/9f4486e-monaco1680.jpg

Про них кажуть найбагатші та найвпливовіші українці, мільйонери за версіями різних українських та міжнародних видань. Однак, ніхто і ніколи не скаже про них найпатріотичніші, тому що з початком воєнного вторгнення росії в Україну, всі вони перетнули кордон нашої країни на виїзд.

Батальйон “Монако”

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/9f4486e-monaco1680.jpg

Бійцями батальйону “Монако” прийнято називати бізнесменів, підприємців, народних депутатів, які після офіційного оголошення воєнного стану в країні перетнули державний кордон і відсиджуються на віллах в Монако, Ніцці, Монте-Карло і т.д., звідки вони та їхні родичі постять фоточки в соціальних мережах про те, як чудово їм там живеться, поки в Україні по-звірячому катують та вбивають людей. Особливо це стосується представників партії ОПЗЖ, які ще до війни вели колабораційну діяльність і майже всі представники цієї партії перетнули державний кордон ще до початку військових дій.

У батальйоні “Монако” більше 80 бійців, в тому числі представники їхніх родин. Їхні справи перевіряє ДБР. Відкриті кримінальні справи ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України про “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Карається строком від 3-х до 5-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їх перевіряють на предмет використання службового становища та дачу хабаря прикордонникам з ціллю перетину державного кордону.

1.    Абрамович Ігор Олександрович

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/Igor_Oleksandrovych_Abramovych-e1662734607104.jpg

Харківський нардеп, представник партії ОПЗЖ. Був помічений на курорті в Ніцці. Поміж іншим, йому закидують обвинувачення у замовленні чартерного літака Київ-Відень, яким він вивозив родини своїх однопартійців та бізнес-партнерів.

24 серпня 2022 року на сайті українського парламенту з’явився проект Постанови про дострокове припинення депутатських повноважень деяких народних депутатів України №7694, який стосується як Абрамовича, так і всіх його однопартійців.

2.    Столар Вадим Михайлович

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/275c3919450a6a727fdfba9b01cc11cd-e1662734707703.jpg

Народний депутат, представник партії ОПЗЖ. Під час війни в Україні знаходиться на віллі в Ніцці. Станом на 2021 рік, був номером 64 у списку найбагатших українців.

Він виїхав закордон ще до початку війни, і як він розповідав виданню Радіо Свобода, новина про напад росії на Україну шокувала і обурила його.

У перші місяці війни він навідується у Варшаву, де відкрив Child Hub, який може прийняти до 200 дітей-біженців з України щодня. Окрім того, за його словами він допомагає Україні навіть з-за кордону, через свій благодійний фонд, який витратив на потреби української армії вже понад 150 млн. гривень. Більше того, Вадим Столяр обіцяє повернутись та брати участь у відновленні України після війни.

3.     Скоробагач Володимир Іванович

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/https___s3.eu-central-1.amazonaws.com_media.my_.ua_admin_7dfc4132-87b7-4f10-bf64-15a288660bd1-e1662734790636.jpeg

Екс-регіонал, заступник голови Харківської обл. ради. По сумісництву гривнево-доларовий мільйонер — має заощаджень близько 13 млн. грн, 1,2 млн. доларів, 411 тис. євро. У його дружини — 3,6 млн. грн, 341 тис. доларів та 25 тис. євро. І це зовсім не враховуючи вартість майна, яке оформлено на нього та представників його родини. Був тісно пов’язаний з одіозним мільйонером Віталієм Хомутинником, контролював налогові схеми та контрабандні потоки. І назаробляв він свої активи ще за часів Януковича.

В 2014 році, завдяки кадровій політиці на митниці, туди потрапили “його люди”, встановив потрійну “таксу” і поставив контрабанду, як-то кажуть “на поток”. Більш того, він дозволяв собі відкрито говорити про те, що для київської влади, СБУ та прокуратури він недоторканий.

Читайте також: У Гамбурзі арештували яхту соратника путіна за 400 млн євро

4.     Пузанов Олександр Геннадійович

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/vhdG_iI547fElCUP4kXYm6uqmTSJmsRg-e1662734877394.jpg

Народний депутат Верховної Ради України. Представник партії ОПЗЖ. В період з 2010 по 2014 роки був зам. голови КМДА Леоніда Чернівецького. Займався питаннями комунальної власності, суспільних комунікацій та зовнішньої реклами. Був досить успішним. В 2015 році висував свою кандидатуру на посаду мера Києва від партії ОПЗЖ.

Його часто називають “людиною Льовочкіна”. Вони були знайомі з дитинства. Пузанов навчався в одній школі з його сестрою.

Під час “Євромайдану” відповідав за судові тяжби міської адміністрації з протестуючими. Фактично керував “зачисткою” “Євромайдану”.

Займався подвійним оподаткуванням місцевих київських підприємців, якщо простіше займався хабарництвом та здирництвом, створив цілу схему і поставив цю справу “на поток”.

Як депутат Верховної Ради майже не з’являвся на робочому місті, однак, прийшов на розгляд законопроекту про депутатську недоторканність і проголосував “проти”.

Із задекларованої власності вказав квартиру в Києві, площа якої складає майже 116 кв.м., також має житловий будинок в с. Козин, Обухівський район, Київська обл. І ще декілька земельних ділянок в різних населених пунктах.

5.     Єрмолаєв Вадим Володимирович

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2022/09/Ermolaev_V-24331-e1662734944678.jpg

Бізнесмен та інвестор Вадим Єрмалаєв в 2018 році займав 64 місце у топ-100 найбагатших українців по версій журналу “Фокус”, а журнал “Forbes” назвав його одним із найвпливовіших бізнесменів Дніпра і головним його забудовником.

Вадим Єрмолаєв володіє великим бізнесом, як на материковій території України, так і на півострові Крим. Наприклад, корпорація “Алеф”, яка займається строй матеріалами, девелопментом, аграрним бізнесом та ін. має аж 18 компаній у своєму складі, а також 11 виробничих підприємств. Веде свою основну діяльнсті у місті Дніпро.

А от компанія “Алеф-Виналь” базується в Криму і займається виноробством. Її продукція нам знайома під назвою “Villa Krim”. Однак з нею є деяка проблемка. В 2014 році, після окупації росіянами Криму Вадим Єрмолаєв переоформив свою компанію за нормами російського законодавства. Вона стала називатись “Алеф-Виналь-Крым”. І продукція компанії попри санкції продовжила продаватись по всьому світу.

В росії вона спокійно продавалась, тому що була оформлена по російському законодавству і була з окупованого Криму, а от в Європу вона йшла, тому що частина продукції вивозилась і розливалась на території материкової України. Тобто Вадим Єрмолаєв розділив свій бізнес на російський і український, таким чином обходячи європейські та американські санкції.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: