Ювелірний будинок Dari Jewelry та його засновниця Дарі Чернікова

22:30  |  31.10.2021
https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/10/images.jpg

Дарі вважає, що прикраса має додати фінальний штрих до зовнішнього вигляду людини, підкреслити її природний шарм. Виріб має буде простим та лаконічним.

Дарі Чернікова

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/10/krasivoye_delo_dasha_chernikova_7.jpg

Дарі з дитинства прагнула до творчості, просто сама це зрозуміла не одразу. Створювала собі яскраві образи, якщо потрібно було перешивала старий одяг, даючи йому друге життя.

Як і більшість дітей, закінчуючи школу, вона не знала, яку професію обрати. За рекомендацією батьків вибрала економічний факультет, а після пар робила хенд мейд прикраси, і продавала їх через соц. мережі. А згодом зрозуміла — ось воно, це те, що приносить їй задоволення — її творчість, так чому б не зробити це своєю професією?

Прийнявши рішення, у 2008 році вона перевелась на заочне відділення та зайнялась своєю справою.

Єдине, що засмучувало майстриню — недовговічність прикрас. Дарі продумувала кожну деталь, довго та прискіпливо створювала кожен виріб, але вони швидко втрачали свій блиск та ламались.

Тим часом її батьки все частіше стали задавати одне і те саме питання: “Коли знайдеш роботу?”, а Дарі почала шукати спосіб зробити прикраси довговічними, а краще вічними. І знайшла його — ювелірна справа.

Перш за все, щоб почати працювати, їй необхідно було отримати відповідну освіту, тому у 2011 році вона зібрала речі, переїхала до Києва, та стала студенткою художнього училища за спеціальністю виготовлення ювелірних виробів.

Вона швидко себе зарекомендувала як хороша учениця, тому мала можливість навчатись в одного з найкращих майстрів — Віктора Баглея. Він ювелір-реставратор високого рівня прикрас будь-якої складності.

Вже під час навчання вона почала створювати вироби на замовлення. Після закінчення навчального закладу, вона ще вагалась. Дарі не з тих людей, що будуть працювати по стандартам, виготовляючи прикраси конвеєром, тому вона вирішила розпочати власну справу, і не пошкодувала.

Заснування бренду

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/10/MG_77361.jpg

Для створення будь-якого бізнесу має бути стартовий капітал, та прописаний хороший бізнес-план — ні одного, ні іншого в Чернікової не було, тому їй допомагали батьки, але зрештою, справа почала приносити певний невеликий прибуток, і в Дарі з’явилась можливість вийти в самостійне плавання.

Спершу, майстернею для дівчини слугувала кімната, яку вона винаймала під час навчання, а вже потім з’явились гроші, щоб орендувати приміщення.

Перші професійні інструментами були або подаровані братом нові, або отримані від вчителя, або від знайомих вживані.

Перші замовлення були тільки індивідуальними, і більшість з ним —  вимушеними, тому що йшли в розріз з власним стилем майстрині. Як тільки з’явилась можливість, вона від них відмовилась.

Так з’явився бренд Dari Jewelry. Згодом, в компанію прийшли ще двоє майстрів, а з моменту створення сайту кількість замовлень значно збільшилась, тому штат поповнився ще декількома спеціалістами.

Дарі не женеться за славою та збагаченням, вона прагне займатись улюбленою справою в невеликому колі однодумців.

Читайт також: Ksenia Schnaider – модный бренд родом из Киева, покоривший Дуа Липу, Селин Дион и Беллу Хадид

Стиль

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/10/zwajwzwjsn-min.jpg

Бренд являє собою коштовні прикраси в мінімалістичному стилі. Чернікова вважає, що вони не мають бути громіздкими або надто дорогоцінними.

Дарі врівноважена людина, які прагне гармонії з навколишнім світом — її бренд повністю це відображає.

При створенні прикрас вона надихається навколишньою природою.

Бренд має значну кількість колекцій — 23. Всі вони навіяні навколишнім світом і буквально дихають легкістю. Не всі створювала лише Дарі, деякі колекції — дітище інших ювелірів бренду.

В прикрасах використовуються мінеральне та дорогоцінне каміння, в тому числі перли, а також гравіювання самого металу (золота, срібла).

В декоруванні присутні геометричні форми та кольорові вставки.

Деякі з колекцій особливо виділяються. Наприклад, “Народжені у лісі”. Вона цікава тим, що відбиток на металі — це оригінальний відбиток справжньої деревної кори з лісу, а натхненням для створення колекції “Стихія» слугував відпочинок Дарі на Чорному морі.

Благодійність

Ювелірний будинок бере участь у благодійності. Сама Дарі — любительниця кішок. В неї вдома проживають чотири котики — Марлі, Мідорі, Міра та Макото. Щоб допомогти фонду “Хочу кота” Dari Jewelry створив колекцію “Котик”. Деякі прикраси з колекції нагадають котячі вуха або очі. 10% з продажу кожного виробу ідуть на допомогу фонду.

Бренд сьогодні

https://my-kiev.com/wp-content/uploads/2021/10/7F396227C2734D9B5A5FF52F15853914467AA648C5590933D5-pimgpsh_fullsize_distr-680x453-1.jpg

Dari Jewelry — це просторий світлий офіс в центрі Києва, де працюють декілька майстрів-ювелірів, які завжди відкриті для відвідувачів. Це майстерня відкритого типу, де прийшовши купити прикрасу, можна побачити також, як їх виготовляють.

На сьогоднішній день сайт налічує більше 800 позицій, але в Dari Jewelry відсутній конвеєрний метод створення прикрас. Зазвичай, майстерня виготовляє прикраси на замовлення. Звичайно, є певна кількість прикрас виготовлена по ескізам Дарі або колекційні вироби створені натхненням інших ювелірів компанії, але в індивідуальних замовленнях є свій шарм. Наприклад, точний розмір, ексклюзивний зовнішній вигляд, можливі гравіювання, а найголовніше — це індивідуальнсть, ні в кого не буде ще однієї такої самої прикраси, навіть можна відправити свої матеріали і ескіз.

Єдина умова майстерні в цьому випадку — це відповідність стилю бренда, тому всі замовлення проходять своєрідну модерацію.

Часовий проміжок на виготовлення замовлення варіюється від 10 до 15 робочих днів в залежності від складності виробу.

Майстерня серйозно відноситься до справи, тому всі вироби мають гарантію. Всі золоті прикраси пожиттєву, а срібні — 1 рік.

Кожен ювелір Dari Jewelry несе відповідальність за свою роботу. 1 виріб — 1 майстер, це означає, що якщо в майбутньому прикрасі знадобиться чистка, нею буде займатися майстер, який її створив.

Ювелірний воркшоп

Окрім прийому індивідуальних замовлень на прикраси, майстерня пропонує створити їх самостійно.

Dari Jewelry проводить авторські курси по опануванню ювелірного мистецтва буквально “з нуля”. Заняття триває близько 4-5 годин. Є можливість подарувати сертифікат.

Куптій Дарина

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: