У Києві провели обшуки у відомій мережі військових магазинів

10:30  |  22.07.2022
СБУ

Служба безпеки активізувала системну роботу щодо захисту оборонного потенціалу нашої держави. В результаті слідчо-оперативних дій у Києві ліквідовано схему незаконного продажу захисного спорядження, яке ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу для українських військових.

Джерело: СБУ, ДБР

Організатори оборудки намагались нелегально реалізувати майже 2 тис. пластин для бронежилетів, шоломів та іншої військової амуніції на загальну суму понад 8 млн грн.

Крім того у зловмисників вилучено 120 тис. підготовлених до збуту незареєстрованих набоїв до вогнепальної зброї.

За даними слідства, у квітні 2022 року керівник та засновник мережі підприємств, яке спеціалізується на продажу товарів військового призначення, звернулись до однієї з військових частин Нацгвардії України у місті Києві з проханням надати їх підприємству сертифікат кінцевого споживача з метою ввезення на митну територію України військової амуніції – бронепластин та захисних шоломів для подальшої безоплатної передачі цій військовій частині.

Отримавши сертифікат, підприємці ввезли на територію України з Республіки Польща вантаж з 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів. Військова амуніція була оформлена як гуманітарна допомога. Це надало їм можливість уникнути проходження митних формальностей та сплати митних платежів до державного бюджету.

У подальшому підозрювані відмовились передавати це майно на потреби захисників України. Вони наполягали на передачі гуманітарної допомоги виключно на платній основі за роздрібною ціною шляхом укладення договорів купівлі-продажу. Ввезені бронепластини та шоломи вони виставили на продаж через мережу своїх підприємств.

У межах кримінального провадження, в офісних та складських приміщеннях зловмисників проведено обшуки. Вилучене військове спорядження буде передано українським захисникам.

Наразі обом організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання майна Сил оборони України.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Головного управління з протидії внутрішнім загрозам управлінню державою СБУ спільно з Державним бюро розслідувань та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Раніше ми писали, що Лукашенко заявив, що Україна має погодитися «не погрожувати росії»

Нагадуємо, що новини без цензури публікуємо в Телеграм telegram ico, підпишись зараз, щоб не пропустити важливе!

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: